Otvorena manifestacija Pračansko ljeto 2018.

1324

Pračansko ljeto, manifestacija koja je dug vremenski period pečat i centralni kulturno –sportski događaj Prače u ljetnom periodu otvorena je u petak navečer (27.07.2017.). Ova manifestacija tradicionalno okupi veliki broj posjetitelja zbog svog bogatog sadržaja.

U petak od 20:30 h, u prisustvu velikog broja građana upriličeno je zvanično otvaranje ovogodišnjeg Pračanskog ljeta. Tom prilikom, kao i svake godine, načelnik općine Pale FBiH uručio je nagradu učeniku generacije, a manifestaciju je zvanično proglasio otvorenom – premijer BPK Goražde Emir Oković.

Ni ove godine nije izostao veličanstveni vatromet, koji je označio uvod u muzički dio prve večeri manifestacije. Veliki broj gostiju je uživao u interpretacijama Mirsada Čomage, koji je sa svojim bendom i gostima napravio sjajnu atmosferu na stadionu Selvedin Selko Žigo

Pored sportskih sadražaja i bazara rukotvorina Udruženja žena za ruralni razvoj, ove godine će biti upriličene i kreativne radionice za mlade.

Generalni sponzor manifestacije „Pračansko ljeto 2018“ je BH Telecom, a manifestacija je također podržana i od strane mnogih javnih i privatnih privrednih subjekata, kao i organa uprave.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio Prača.

Drugi dan manifestacije Pračansko ljeto 2018. protekao je u znaku sporta. Sinoć je otvoren treći po redu Memorijalni malonogometni turnir Šefko Mutapčić, a prisutni su prije samog početka utakmica, učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast rahmetli Šefki koji je dao veliki doprinos i bio jedan od organizatora ove manifestacije dugi niz godina.
Sinoć su odigrane četiri utakmice Turnira, a nogomet je kao i svake godine bio zanimljiv.

Rezultati:
Prača – Caffe Tifani 4:3
Senigor – Balon dekor 5:2
LD Dr. Zahid Čauašević – Caffe Tifani 3:3
Senigor – Aroma 5:3

Nakon završetka utakmica priređeno je zabavno veče za ljubitelje muzike, kao i tradicionalnih narodnih igara.

Pripremila:A.O.

/radiopraca.ba/