Povodom obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH danas je položeno cvijeće na spomen obilježja u Prači i Hrenovici

862

Dana 25.11.1943. godine, održano prvo zasijedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, i na taj dan su ponovno udareni temelji državnosti BiH. Ovaj datum je simbolično važan jer potvrđuje hiljadugodišnju Bosansku državnost sa slobodnim izborom i voljom izabranih predstavnika svih naroda BiH. To je veliki praznik za sve one koji u svojim srcima nose ideju Bosne i Hercegovine kao slobodne i demokratske države.
Dan državnosti Bosne i Hercegovine -25.novembar – nizom sadržaja obilježava se i na području Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.
Tim povodom delegacije općine Pale FBiH, BPK-a Goražde, predstavnici boračkih udruženja iz ove općine, direktori javnih ustanova i preduzeća i građani položili su cvijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Hrenovici i partizanskom spomen obilježju u Prači.
Obilježavanje ovog značajnog datuma na prostoru BPK-a Goražde bit će nastavljeno i u narednim danima kroz raznovrsne kulturno sportske sadržaje.

Izvor: /radiopraca.ba/ A.P.