Održana dvadeseta redovna sjednica OV Pale FBiH

677

Na  dvadesetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Pale FBiH koja je održana danas, utvrđene su prosječne cijene izgrađenog stambenog prostora, kao i naknade za dodijeljeno građevinsko i ostalo zemljište društvene svojine po kvadratnom metru za tekuću godinu.

Usvojena je i odluka o isplati jednokratnih novčanih naknada za novorođenčad u ovoj godini, u visini od 200 KM, kao i odluka o novčanoj stimulaciji za pokretanje samostalnog obrta u ovoj lokalnoj zajednici.

Vijeće je imenovalo Organizacijski odbor koji ima zadaću pripremiti i osmisliti aktivnosti u povodu Dana reintegracije Prače u Federaciju BiH i BPK-a Goražde, koji se obiljažava 19. Marta, a utvrđeni su i prioriteti zimskog održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na prostoru općine.

Razmatrani su i usvojeni izvještaji općinskih službi: Službe privredu, društvene djelatnosti, budžet, finansije, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu i opću upravu, Službe za geodetske, imovinsko-pravne poslove, obnovu i razvoj i prostorno uređenje i Službe za civilnu zaštitu za prethodnu godinu.

Na današnjij sjednici izostale su inicijative, prijedlozi i sugestije.

Izvor: KIC Radio Prača