Svečano obilježen Dan škole u Prači

1249

Svečano obilježen Dan škole u Prači

Bogatim i raznovrsnim kulturno- zabavnim programom JU OŠ „Prača“ u Prači danas je obilježila 13.maj Dan škole. Obilježavanje je započelo sportskim takmičenjima i to malonogometnim turnirom na kojem su učešće uzele osnovne škole sa prostora Kantona.
Svečana priredba održana je u sali Općine Pale FBiH. Učenici sa svojim nastavnicima voditeljima horske, recitatorske, dramske, ritmičke i folklorne sekcije, priredili su bogat kulturno- zabavni program, koji je izazvao veliko oduševljenje kod prisutnih gostiju.
Riječima dobrodošlice, prisutnima se obratila direktorica škole Ajla Subašić, koja se ukratko osvrnula na rad škole u protekloj školskoj godini, kao i na projekte koji su realizovani u tekućoj školskoj godini izdvojivši posebno projekat „Multimedijalni kabinet“ koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK – a Goražde u saradnji sa organizacijom World Vision.


Čestitke direktorici, učenicima, nastavnicima i ostalim uposlenim u ovoj školi uputili su Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK –a Goražde Arman Bešlija, gradonačelnik grada Goražda Muhamed Ramović, te načelnik općine Pale F BiH Asim Zec.

 

Pored čestitki upućenih povodom Dana škole svi oni su djeci poručili da, bez obzira što su udaljeni od velikuh centara, slijede svoje želje i ciljeve, a u tom slučaju uspjeh je zagarantovan.
Ove godine učenici škole pisali su literarne radove na temu „Ramazan u mojoj avliji“. Tri najbolja rada nagrađena su prigodnim nagradama, i to: treće mjesto dodijeljeno je Indiri Kadić, drugo mjesto Jusufu Imširoviću i prvo mjesto Suhejli Čančar.
Svečanoj priredbi povodom Dana škole, pored načelnika Asima Zeca i uposlenih u općini Pale F BiH, gradonačelnika grada Goražda Muhameda Ramovića, ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Armana Bešlije, direktora škola sa prostora kantona prisustvovali su mnogobrojni gosti, predstavnici vjerske zajednice, roditelji i građani.