U cilju obogaćivanja društvenog života: Društveni centar Prača implementirao Omladinski klub

255

U proteklom periodu aktivno se radilo na opremanju prostorija Društvenog centra Pale FBiH, koji zorno pokazuje na koji način se u relativno kratkom vremenu MZ mogu staviti u poziciju prepoznatljivog aktera na lokalnoj sceni. DC Prača raspolaže sa dvije kompletno opremljene prostorije, za različite aktivnosti: održavanja sastanaka, prezentacija, radionica i sl., a stoje na raspolaganju svim zainteresiranim subjektima za potrebe društveno korisnih aktivnosti.

U ovom slučaju DC dao je priliku mladim i obrazovanim osobama, da kao pojedinci ili udruženja daju doprinos svojoj lokalnoj zajednici, u smislu implementacije Omladinskog kluba.

Naime,  prepoznali smo potrebu mladih ove općine za kvalitetnijim društvenim životom, stoga smo odlučili uspostaviti Omladinski klub, kako bi kroz druženje i socijalizaciju, mladi imali prostor gdje bi kvalitetno i korisno provodili vrijeme, uz filmske i dokumentarne sadržaje, predavanja i društvene igre. S tim u vezi odlučili smo iskoristiti kapacitet Društvenog centra, radi dobrobiti mladih ljudi koji žive na prostoru Općine Pale i koji su uskraćeni za ovakve i slične sadržaje. Ovo je samo prvi korak, jer se ne želimo zaustaviti samo na ovom projektu, obzirom da konstantno radimo na poboljšanju statusa naših građana, a naročito mladih, kroz različite aktivnosti, koje u konačnici imaju za cilj zadržati mlade ljude na ovom prostoru – kazala je menadžerica Društvenog centra Prača, Aida Crnčalo.

Druženja u okviru Omladinskog kluba biće upriličena dva puta sedmično, a koordinatori aktivnosti su članice Udruženja mladih Općine Pale, koje će zajedno sa ostalim mladim ljudima osmišljati atraktivne i edukativne sadržaje, te i na taj način našu lokalnu zajednicu učiniti ugodnijim mjestom za življenje i ostanak.