Dobrodošli | www.praca.ba

Manifestacija „Pračansko ljeto 2015“

U periodu od 24.7. do 31.7.2015.godine , u Prači će biti održani Dani kulture i sporta u sklopu tradicionalne  Manifestacija „Pračansko ljeto 2015“. Na stadionu „Selvedin Selko Žigo“ u Prači, tokom trajanja manifestacije biće održani mnogobrojni koncerti narodne muzike, priredbe, večer  folklora i sevdaha,  kao i nastupi gostiju i estradnih zvijezda iz Sarajeva i Goražda, a na sportskim terenima biće upriličena takmičenja u malom nogometu, kao i ostali sportovi.

Više...

Održana 22.redovna sjednica općinskog vijeća općine Pale FBiH

Vijeće općine Pale FBiH dans je održalo 22.redovnu sjednicu.Na dnevnom redu današnje  sjednice našlo se 13 tačaka po kojima su vjećnici raspravljali i koje su uglavnom jednoglasno usvojili.

Više...

U Ministarstvu za privredu BPK Goražde potpisani ugovori sa načelnicima općina Foča i Pale F BiH

Na osnovu Plana i Programa utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2015.godinu, ministar  za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš  potpisao je danas ugovore o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava sa načelnicima općina Foča i Pale F BiH Zijadom Kunovecem i Asimom Zecom . Sredstva iz ugovora namijenjena su za finansiranje provođenja mjera odbrane od poplava utvrđenih u Kantonalnom operativnom planu.


Više...

Udruženje mladih općine Pale FBiH uredilo i očistilo dječiji park u Hrenovici

„Očistimo,uredimo,unaprijedimo i očuvajmo prirodnu sredinu naše lokalne zajednice“ naziv je projekta kojim je Udruženje maldih općine Pale FBiH apliciralo na Javni poziv za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti za učešće u Programu utroška sredstava iz budžeta Ministarstva za obrazovanje,mlade,nauku,kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde - Tekući transferi neprofitniom organizacijama – za mlade za 2014.godinu.

Više...

Portal Općine

Ko je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Osnovna škola

Trg Kemala Keme Hrve

Tel: +387 38 799 104

Fax: +387 38 799 104

Email: juospraca@bih.net.ba

Web: www.praca.ba


Kulturno informativni centar

Kontaktirajte naš KIC Radio Prača na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 106
  • Fax: +387 38 799 111
  • Email: kicpraca@bih.net.ba
  • Web: www.radiopraca.ba

Općina Pale FBiH Info Desk

Kontaktirajte naš Info desk na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 100
  • Email: praca@bih.net.ba
  • Web: www.praca.ba
  • Web: www.praca.com.ba