Dobrodošli | www.praca.ba

Održana 22.redovna sjednica općinskog vijeća općine Pale FBiH

Vijeće općine Pale FBiH dans je održalo 22.redovnu sjednicu.Na dnevnom redu današnje  sjednice našlo se 13 tačaka po kojima su vjećnici raspravljali i koje su uglavnom jednoglasno usvojili.

Više...

U Ministarstvu za privredu BPK Goražde potpisani ugovori sa načelnicima općina Foča i Pale F BiH

Na osnovu Plana i Programa utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2015.godinu, ministar  za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš  potpisao je danas ugovore o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava sa načelnicima općina Foča i Pale F BiH Zijadom Kunovecem i Asimom Zecom . Sredstva iz ugovora namijenjena su za finansiranje provođenja mjera odbrane od poplava utvrđenih u Kantonalnom operativnom planu.


Više...

Udruženje mladih općine Pale FBiH uredilo i očistilo dječiji park u Hrenovici

„Očistimo,uredimo,unaprijedimo i očuvajmo prirodnu sredinu naše lokalne zajednice“ naziv je projekta kojim je Udruženje maldih općine Pale FBiH apliciralo na Javni poziv za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti za učešće u Programu utroška sredstava iz budžeta Ministarstva za obrazovanje,mlade,nauku,kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde - Tekući transferi neprofitniom organizacijama – za mlade za 2014.godinu.

Više...

U organizacij Udruženja demobilisanih boraca Armije BiH općine Pale FBiH danas je obilježena 21.godišnjica pogibije načelnika štaba 1.drinske udarne brigade Edina Prljače i komandanta 6.hrenovačkog bataljona Himze Sablje.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i učenjem Jasina na mezarju Prljače u Brdarićima.Cvijeće su položili predstavnici Udruženja demobilisanih boraca općine Pale FBiH i predstavnici ministarstva za boračka pitanja BPK – a Goražde.Jasin pred dušu rahmetli Edina Prljače i Himze Sablje proučio je mjesni imam Elmir ef. Mašić.

Više...

Portal Općine

Ko je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Osnovna škola

Trg Kemala Keme Hrve

Tel: +387 38 799 104

Fax: +387 38 799 104

Email: juospraca@bih.net.ba

Web: www.praca.ba


Kulturno informativni centar

Kontaktirajte naš KIC Radio Prača na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 106
  • Fax: +387 38 799 111
  • Email: kicpraca@bih.net.ba
  • Web: www.radiopraca.ba

Općina Pale FBiH Info Desk

Kontaktirajte naš Info desk na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 100
  • Email: praca@bih.net.ba
  • Web: www.praca.ba
  • Web: www.praca.com.ba