Dobrodošli | www.praca.ba

Na prigodan način danas obilježen Dan otpora Hrenovice

Manifestacija obilježavanja Dana otpora Hrenovice - općina Pale FBiH započela je danas polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Hair vodu Gornja Vinča,šehidsko mezarje Bare,Hair česmu Lunje ,spomen obilježje Hrenovica i na spomen ploču komandantima 6.hrenovačkog bataljona.

Više...

Udruženje mladih općine Pale FBiH uredilo i očistilo dječiji park u Hrenovici

„Očistimo,uredimo,unaprijedimo i očuvajmo prirodnu sredinu naše lokalne zajednice“ naziv je projekta kojim je Udruženje maldih općine Pale FBiH apliciralo na Javni poziv za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti za učešće u Programu utroška sredstava iz budžeta Ministarstva za obrazovanje,mlade,nauku,kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde - Tekući transferi neprofitniom organizacijama – za mlade za 2014.godinu.

Više...

U organizacij Udruženja demobilisanih boraca Armije BiH općine Pale FBiH danas je obilježena 21.godišnjica pogibije načelnika štaba 1.drinske udarne brigade Edina Prljače i komandanta 6.hrenovačkog bataljona Himze Sablje.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i učenjem Jasina na mezarju Prljače u Brdarićima.Cvijeće su položili predstavnici Udruženja demobilisanih boraca općine Pale FBiH i predstavnici ministarstva za boračka pitanja BPK – a Goražde.Jasin pred dušu rahmetli Edina Prljače i Himze Sablje proučio je mjesni imam Elmir ef. Mašić.

Više...

Vijeće općine Pale FBiH danas održalo 21. redovnu sjednicu

Općinsko vijeće općine Pale FBiH održalo je danas svoju 21.redovnu sjednicu. Na dnevnom redu se našlo jedanaest tačaka. Na početku vjećnici su razmatrali, Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Pale FBiH za 2014.godinu.

Više...

Portal Općine

Ko je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 33 

Osnovna škola

Trg Kemala Keme Hrve

Tel: +387 38 799 104

Fax: +387 38 799 104

Email: juospraca@bih.net.ba

Web: www.praca.ba


Kulturno informativni centar

Kontaktirajte naš KIC Radio Prača na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 106
  • Fax: +387 38 799 111
  • Email: kicpraca@bih.net.ba
  • Web: www.radiopraca.ba

Općina Pale FBiH Info Desk

Kontaktirajte naš Info desk na jedan od sljedećih načina:

  • Tel: +387 38 799 100
  • Email: praca@bih.net.ba
  • Web: www.praca.ba
  • Web: www.praca.com.ba