Manifestacija „Pračansko ljeto 2016.“: Noć pjesme i ljubavi

1416

Pracansko_ljeto_2016_harun

Tradicionalna manifestacija Pračansko ljeto i ove je godine svojim mnogobrojnim posjetiteljima pružila i još uvijek pruža niz zanimljivih sadržaja.

U toku jučerašnjeg dana, u okviru memorijalnog malonogometnog turnira „Šefko Mutapčić“ odigrane su dvije utakmice. U prvoj su snage odmjerile ekipe Sarajeva i Lovačkog društva, a ista je završena rezultatom 5:3 za Sarajevo.

Pracansko_ljeto_2016_turnir_combe

U drugoj utakmici sastali su se Jahorina i Lovačko društvo, a pobjeda je pripala Jahorini koja je slavila rezultatom 2:0.

U muzičkom dijelu programa, pračansku publiku zabavljao je sjajni mladi interpretator Harun Mehmedagić, koji je vrhunskim izvedbama hitova narodne i zabavne muzike oduševio prisutne.

Pracansko_ljeto_2016_harun_1

Nesvakidašnjii, romantičan i prelijep gest ljubavi začinio je šestu noć manifestacije. Naime, jedan je dečko odlučio svojoj djevojci upriličiti nesvakidašnje iznenađenje, zaprosivši je pred mnogobrojnom publikom, uz svjetlost svijeća i latice ruža. Ovaj gest ljubavi koji se ne viđa svaki dan, pozdravljen je gromoglasnim aplauzom prisutnih na pračanskom stadionu… nije nedostajalo ni suza radosnica, a sretna djevojka je naravno, prihvatila romantičnu bračnu ponudu svog izabranika.

Pracansko_ljeto_2016_zaruke   Pracansko_ljeto_2016_zaruke_1

Pracansko_ljeto_2016_zaruke_2

Pracansko_ljeto_2016_zaruke_3

Pracansko_ljeto_2016_zaruke_4

Prema tome, prošlogodišnja noć se sa pravom može nazvati „noć ljubavi i pjesme“.

Danas, 28. jula u okviru manifestacije „Pračansko ljeto 2016.“, odigrat će se utakmica za treće mjesto u 18:30 h, a u muzičkom dijelu programa koji je planiran za 21:00 h, zabavljat će vas Edin Edo Smajović i Amra Mašić.

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/