Dana 04. aprila u Sarajevu održan drugi start-up dan pod nazivom “Kreni”, na kojem je Općinu Pale FBiH predstavila 8 vrlo kvalitetnih i društveno korisnih ideja.

33357

jasmin_2Dana 04.aprila  je u prostorijama poduzetničkog i inovacijskog centra Networks, Skenderpašina 1, u Sarajevu održan drugi start-up dan pod nazivom “Kreni”, na kojem je Općinu Pale FBiH predstavilo 15 učesnika sa 8 vrlo kvalitetnih i društveno korisnih ideja.

Budi dio rješenja, tvoja ideja može da pokrene zajednicu – moto je drugog  Start-up dana na kojem su učestvovali predstavnici mjesnih zajednica  iz četiri partnerske općine i to Olova, Rudog, Pale FBiH i Sarog Grada iz Sarajeva,  projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosnia and Herzegovina).

Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.
jasmin_3
Učesnici iz već pomenutih Općina imali su  priliku javno  predstaviti svoje biznis  ideje iz različitih oblasti. Tom prilikom po glasovima svih učesnika tri  projektne ideje  naših prezentatora ušle su u top 9 najboljih od 29 predložene biznis ideje. Tom prilikom svih  9 učesnika imalo je priliku dobiti savjete stručnih i uspješnih ljudi iz Networksa  kako da na najbolji mogući način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama.

U nastavku provedbe ove aktivnosti  po glasovima stručnog žirija nagrađene su i tri najbolje urađene prezentacije, a nagradu su osvojili ekipa iz Rudog prvo, te ekipe iz Olova  drugo i treće mjesto.

 

Služba za informisanje