Sarajevski mališani posjetili su prostore “Visit Prača” i uživali u obilasku sela Datelji gdje su posjetili dva seoska domaćinstva.

Djeca su imala priliku učestvovati u seoskim radovima, branju bilja i gljiva, upoznati se sa nekim od seoskih alata i vidjeti neke od domaćih životinja.

Pored posjete seoskim domaćinstvima, mališani su uživali našim stazama kroz hiking turu sa našim certificiranim planinarskim vodičem Muamerom – koji je tu danas ujedno i ispred udruženja “Avantur” iz Sarajeva.

“Projekat lagano ide svojim tokom, a kako smo i najavili, ovog ljeta ćemo se aktivnije posvetiti promociji ovih krajeva, jer zaista imamo sve te prirodne ljepote i turističke atrakcije na samo 40-tak minuta od Sarajeva. Današnja posjeta ove krasne djece i njihovo oduševljenje prirodom dokaz su da sigurnim korakom idemo naprijed, a svi koji jednom posjete ove krajeve – sigurni smo da će nam ponovo doći. Seoski turizam u BiH je prilika da brojni turisti upoznaju prirodne ljepote naše zemlje, bogatu tradiciju i uživaju u domaćoj, zdravoj hrani. Također, to je jedan od načina ekonomskog jačanja stanovnika ruralnih lokalnih zajednica”, kaza je Muamer Drugovac.

Više informacija o posjeti prostorima “Visit Prača” možete dobiti i putem mail adrese udruzenjeavantur@hotmail.com

U prilogu nekoliko fotografija sa današnjeg druženja.