Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, boravio danas u Prači

1243

U okviru promocije svoje kanditature među članovima i simpatizerima SDA, danas je našu općinu posjetio kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda – Šefik Džaferović, ističući da postoji više razloga za posjetu svakoj općini u BiH. Izdvojiio je dva: upoznati građane sa radom stranke, te stranku sa problemima građana BiH. Džaferović je istakao značaj SDA na bh političkoj sceni, kao velike stranke sa velikim planovima za BiH.

Skupa sa Džaferovićem, Praču je posjetio i Asim Sarajlić, podpredsjednik SDA, koji je također svoje domaćine upoznao sa razlozima kandidature Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Sarajlić je govorio o životnom putu kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva posebno naglasivši da je gospodin Džaferović bio jedan od osnivača stranke i aktivno učestvovao u donošenju mnogih zakona i rješavanju problema u BiH, te da je Džaferović i po mišljenju predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, najkompetentniji i najbolji političar iz SDA za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva.

Dobrodošlicu delegaciji SDA poželio je načelnik općine Asim Zec kazavši da bez obzira na veoma povoljan geografski položaj ova općina ima mnogo neriješenih pitanja i problema, koji se moraju sistemski i institucionalno rješavati. Oni su prisutni od početka implementacije Dejtonskog ugovora.

Razgovoru sa Džaferovićem prisustvovali su predstavnici zakonodavne vlasti općine, premijer BPK Emir Oković, Predsjedavajuća skupštine BPK Aida Obuća, ministri u vladi, te članovi i simpatizeri SDA.

Nakon naše općine, Šefik Džaferović sa saradnicima će posjetiti i općinu Foča FBiH i centar BPK – Goražde.

 

Pripremila: A.O.

/radiopraca.ba/