Ministar obrazovanja BPK-a sa saradnicima posjetio Općinu Pale FBiH

U radnoj posjeti Općini Pale FBiH danas je bio Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija sa saradnicima,  prosvjetnom inspektoricom za obrazovanje Amirom Borovac  , te pravnikom pri  ministarstvu  Amirom Duhovićem.

Ministar Bešlija sa svojim saradnicima, prvo je posjetio OŠ ”Prača”, gdje je sa direktoricom ove ustanove Ajlom Subašić, razgovarao te se informisao  i upoznao sa potrebama, radom i trenutnim aktivnostima ove odgojno obrazovne ustanove.

Nakon toga, Bešlija je posjetio ured načelnika Općine Pale FBiH Almina Ćutuka, koji ga je dočekao sa predsjedavajućim OV Senadom Mutapčićem i saradnicima. U toku razgovora, također su spomenute aktivnosti i projekti ove općine, a najviše se uzelo u obzir aktivnosti mladih i udruženja  ove lokalne zajednice.

Ministar Bešlija zajedno sa načelnikom Ćutukom, posjetio je prostorije KIC-a Radio Prača,  a razgovarano je o trenutnom stanju pomenutog preduzeća. Ministar je u toku posjete obećao da će pomoći pri realizaciji i rješavanju financijskih problema u preduzeću.

Nakon radnih sastanaka održanih u zgradi općine, ministar  sa saradnicima je posjetio prostorije Udruženja žena za ruralni razvoj Općine Pale FBiH, gdje se upoznao sa radom i aktivnostima pomenutog udruženja.

Nakon obilaska  prostorija udruženja, radna posjeta općini je završena.

Izvor: Radio Prača

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *