Zvanično potpisan Ugovor o zapošljavanju

Kao što je već ranije najavljeno, određeni broj radno-sposobnih osoba sa prostora naše općine, uglavnom žena, bit će obuhvaćeno projektom “Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije (SELLS).

Riječ je o zapošljavanju osoba sa prostora Općine Pale na period od tri godine, u tekstilnoj industiriji „Mraz“ doo u susjednoj Opštini Pale (RS).

S tim u vezi, jučer je potpisan Ugovor o zapošljavanju 20 osoba sa prostora Općine Pale FBiH. Ugovor su potpisali direktor Caritas-a Švicarske Daniel Bronkal, načelnik Općine Pale Almin Ćutuk, načelnik Opštine Pale (RS) Boško Jugović, te direktor tekstilne industrije „Mraz“ d.o.o. Pale Mladen Kovačević.

Ovakve i slične aktivnosti u vrijeme pandemije bude nadu da ćemo teško stanje uzrokovano istom uskoro prevazići, a nova radna mjesta označavaju ekonomski rast, što je za ovu regiju od posebnog značaja – istakao je načelnik Ćutuk, najavivši da će naša općina i dalje biti aktivan sudionik svih Caritos-ovih projekata.

Sa 10.000,00 KM ovaj projekat je podržala i susjedna Opština Pale što predstavlja uvertiru u buduću međuentitesku suradnju.

Jugović i Ćutuk najavili su novi zajednički sastanak ovoga puta u našoj općini kao i nove zajedničke projekte na jačanju ekonomije ovog prostora.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *